Julklapsstips ”Selezione Emotion Italia”

Emotion Italia har glädjen att erbjuda något alldeles extra från Italien.

Parmiggiano Reggiano D.O.P.

På kullarna söder om Bologna i Apenninerna så produceras den numera välkända och berömda osten Parmiggiano Reggiano. Provinserna Parma, Reggio Emilia Modena och Bologna är ensamma med denna variant som görs på mjölken från raserna: Frisona, Rossa Reggiana och Bruna Alpina. Den kallas även för ”bergsparmesan” fritt översatt.

Den är unik i sin smak och produceras i liten skala. Den skiljer sig lite från traditionell parmesan och har en gulaktig halmfärgad nyans och smaken är aningen intensivare men krämigare i sin helhet.

Aceto Balsamico di Reggio Emilia D.O.P.

I samma område görs en Aceto Balsamico, som är en balsam vinäger. Det finns två varianter av balsamicon, Aceto Balsamico di Modena och Aceto Balsamico di Reggio Emilia. Vi har valt att importera den senare som också produceras i liten skala. Lagras minst 12 år i små produktionsenheter och oftast på en vind, precis som i gamla dagar. Smaken är aningen sötare och passar bra till att droppa över ost, risotto, grillat kött, jordgubbar och glass bl.a.

 

 

Lilla paketet: 600g Parmiggiano Reggiano ”bergsparmesan” och 40ml Aceto Balsamico di Reggio Emilia.

 

Stora paketet: 600g Parmiggiano Reggiano ”bergsparmesan” och Aceto Balsamico di Reggio Emilia.

 

Lägg din förfrågan och beställning på info@emotionitalia.se

OBS! Senaste datum för beställning är 1:a November för leverans i December. Vi beställer hem extra paket av båda alternativen, så lägg gärna en förfrågan till oss efter senaste beställningsdatum ovan.